6 tipp az újraindításhoz
2014. november 06. írta: Önsegítő

6 tipp az újraindításhoz

ha eljött a pillanat, hogy muszáj változtatni

6 tipp életed újrakezdéséhez:
1. A múlt helyett fókuszálj a jövőre! Találj konkrét célokat és tedd meg az első lépést a megvalósításukért. Pl. iratkozz be egy tanfolyamra, frissítsd az önéletrajzodat új munkahely kereséséhez, vagy főzz valami egészségeset az életmódváltás jegyében.
2. Engedd el a múltat! Nem lehet a fényes jövőre koncentrálni úgy, hogy szűk környezetedben körbevesz a múlt. Kezdd el ma a takarítást, selejtezést!
3. Szabadulj meg a lelkifurdalástól! A tiszta lappal induláshoz és az elengedéshez nélkülözhetetlen, hogy rendezd, tisztázd azokat a kapcsolatokat, viszonyokat, amelyek naponta lelkiismeret-furdalást okoznak. Kezdeményezz őszinte beszélgetéseket, hívd fel, írj e-mailt. Nem az a lényeg, hogy megjavítsd a kapcsolatot, hanem az, hogy próbáld megérteni és megértetni mi miért történt. 
4. Fedezz fel új értelmezéseket, nézőpontokat! Vizsgálj meg olyan eseményeket, amelyekben úgy érzed igazságtalanul bántak veled, fájdalmat, kellemetlenséget okoztak. Próbáld a másik helyébe képzelni magad és átérezni, hogy vajon mi motiválhatta őt abban, hogy úgy viselkedjen. Ez az átkeretezés is segíthet abban, hogy áldozat helyett hősnek, értéktelen helyett szeretetreméltónak, pancser helyett kompetens személynek lásd magad. És még az empátiakészséged is fejlődik.
5.Bocsáss meg! Ha sikerült érezned és megértened azt, aki megbántott, már el is érkeztél a megbocsátás kapujába. Lépj be rajta, felszabadító érzés lesz! A megbocsátás csak egy döntés, nem pedig behódolás, kapituláció. Nem csak másoknak, magunknak is meg kell tudni bocsátani. Vallj színt, kérj bocsánatot, próbáld meg jóvátenni, amit elkövettél mások ellen. 
6. Tanulj meg a mában élni! Az itt és most megélése a leghatékonyabb ellenszere a "múltba veszésnek". Nem egyszerű elsajátítani, de rendelkezésre állnak olyan módszerek, mint pl. a mindfullness, amely segít abban, hogy a feltörő éréseket és gondolatokat ítéletmentesen és jelen időben kezeljük.
Az ÖNSEGÍTŐ kérdezz-felelek! szakemberei várják kérdéseid az info@onsegito.hu címen!
A választ itt találod!

A bejegyzés trackback címe:

https://onsegito.blog.hu/api/trackback/id/tr416869733

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása